Mark your career! / In gesprek met Sven Grieken

9 september 2022

Bij Markhorst vinden we het belangrijk dat je -als je dat zelf wilt- kunt groeien binnen de organisatie. Een mooi voorbeeld hiervan is onze collega Sven. In 2019 is Sven bij Markhorst begonnen als BBL’er; 4 dagen per week werken en 1 dag in de week naar school.

Op de middelbare school wist Sven al dat hij ‘iets’ wilde gaan doen in de techniek, maar nog niet precies ‘wat’. Een vriend van Sven, was werkzaam bij Markhorst en vertelde hem over de mogelijkheden binnen het groeiende bedrijf. Hij liet Sven toen al weten dat ‘werken en leren’ binnen Markhorst wordt omarmt. Inclusief vrijheid om te ontdekken wat je écht wit.

Sven trok de stoute werkschoenen aan en liep een dag mee met een ervaren monteur binnen Markhorst. Dit gaf hem een prima indruk van het werk als elektricien en wat erbij komt kijken. Sven was enthousiast én dat waren we binnen Markhorst ook over hem. Match made dus!

Ongeveer één jaar nadat Sven in dienst was, is hij gestart met de Markhorst Connect Academy. Daarmee behoorde hij tot de eerste lichting, die uiteindelijk ook een diploma in ontvangst mochten nemen. Hij vond het fijn om les te krijgen van collega’s, dit was ook echt een aanvulling op wat hij op school leerde. “Op de academy leer je dingen die je echt in de praktijk tegenkomt; op school is het theoretischer en breder en niet specifiek gericht op je eigen werkplek.” Aldus Sven.

Mede door de Markhorst Connect Academy is de liefde voor het vak bij Sven gegroeid. Sven heeft inmiddels zijn BBL-niveau 3 afgerond en ‘bij ons’ heeft hij een hele mooie promotie gemaakt: hij is niet langer leerlingmonteur, maar gaat voortaan door het leven als projectmonteur! Dit betekent dat Sven nog zelfstandiger aan de slag mag en dat hij leidinggeeft aan projecten.

Ook door vrienden en bekenden wordt Sven wel eens gevraagd om te vertellen hoe dat nu is, werken als elektromonteur. Sven vertelt er graag over en ook over de Markhorst Connect Academy.

“Markhorst is een fijne werkgever. We werken in een fijne sfeer en de collega’s gaan onderling graag met elkaar om. De vrijheid hier is ook top. Je kunt hier echt je ‘ding’ doen.” Nog een tip voor potentiële nieuwe collega’s Sven?

“Jongeren die eraan denken om een BBL-opleiding elektrotechniek te doen, moeten er niet te makkelijk over denken. Het is hard werken, je moet op school goed opletten en krijgt veel opdrachten. Ook al krijg je onderwerpen die je niet altijd in de praktijk kunt toepassen, je moet echt wel je best doen en een brede interesse en inzet tonen. De combinatie van werken en leren is leuk, uitdagend en op z’n tijd gewoon behoorlijk pittig. Maar als je dit kunt doen bij een mooi werk/leer bedrijf als Markhorst. Dan is het vooral erg gaaf!”