Mark your career! / in gesprek met Patrick Rijnen

15 mei 2023

Patrick Rijnen (33) is servicemonteur binnen Markhorst Beveiliging. Dat is hij alweer ruim 8 jaar. Het mooie aan het verhaal van Patrick: zonder specifieke vooropleiding is hij opgeklommen tot een belangrijke en gewaardeerde Connector binnen Markhorst. Met nodige cursussen die hem vanuit Markhorst zijn aangeboden en het behalen van een aantal certificeringen en diploma’s, staat hij vandaag de dag garant voor kennis en vakmanschap op het gebied van beveiliging. Eigenlijk is Patrick gewoon een voorloper van de Markhorst Connect Academy die 8 jaar geleden nog niet bestond. Want met de huidige Academy zet Markhorst juist vol in op ‘opleiden zonder vooropleiding en ‘intern doorgroeien’. Met Patrick hadden we een gesprek over afwisseling en dynamiek binnen zijn werkzaamheden als servicemonteur.

“Met een opleiding werktuigbouwkunde ben ik gestart bij Markhorst. Kennis van elektro had ik op dat moment nauwelijks, laat staan van beveiliging. Alles heb ik geleerd bij Markhorst en voor mij bleek dit een prima route. Niet voor niets ben ik hier alweer zo’n 8 jaar werkzaam. Het werk is afwisselend en de dynamiek is groot: inbraak- en brandmeldinstallaties, toegangscontrole-systemen, terreinbeveiliging, het programmeren van complexe beveiligingsapparatuur … alles komt aan bod. Soms sta ik een hele dag op de bouw om kabels te trekken en op een ander moment kom ik bij 4 klanten over de vloer voor kleine servicewerkzaamheden.”

“Beveiligingstechniek is uitdagend en dynamisch. Ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Bij Markhorst willen we onze klanten altijd adviseren op basis van nieuwe state of the art beveiligingstechniek en mogelijkheden.”

Multidisciplinaire aanpak als unieke slagkracht
“We kunnen een compleet pakket leveren. Alles bij elkaar. Zeker bij de wat grotere klanten is dit belangrijk en vertegenwoordigen we echt toegevoegde waarde als e-installateur. Elektrotechniek gaat vaak samen met veel wet- en regelgeving, certificeringen en keuringen. Met onze multidisciplinaire aanpak haalt de klant gewoon in één klap alle kennis en kunde in huis. Dat geeft rust en schept duidelijkheid. Installatie gereed? Mooi! Een jaar later keuren? Geen probleem? Onderhoud? Regelen we! In de praktijk is het bijna een optelsom. Als we de toegangscontrole mogen verzorgen met ons bedrijfsonderdeel Beveiliging, dan is bijna logisch dat we ook het parkeerterrein beveiligen. We zijn in die zin echt uniek in de regio.”

Markhorst sluit beter aan
“Ik heb het hier prima naar mijn zin en werk binnen een jong en dynamisch team. Iedereen is hier gelijk, er staat niemand echt boven je. We doen het samen, dat gevoel heerst hier eigenlijk altijd. En als we samen werken, dan is samen plezier maken ook enorm belangrijk. In alle opzichten sluiten we gewoon beter aan. We leveren vakwerk en zijn een top bedrijf.”