Mark your career! Een dag uit het leven van onze werkvoorbereiders

25 november 2021

Binnen Markhorst hebben wij 2 werkvoorbereiders; John en Stan. Zij zijn een belangrijke factor in het beter aansluiten van onze projecten. Als rechterhand van de projectleider én 1e projectmonteur kun je ze een spin in het web of vraagbaak noemen. Want voordat er met een project gestart kan worden, zorgen de werkvoorbereiders ervoor dat de monteurs weten op welke locatie ze welke werkzaamheden uit moeten voeren. En daar komen soms wel wat vragen bij kijken.

Naast de briefing zorgen ze ervoor dat de monteurs over de juiste onderdelen beschikken. Zijn die er niet? Dan regelen ze het. Waardoor de planning van de monteurs gewaarborgd blijft, aangezien zij volgens een strakke planning te werk moeten kunnen gaan. De werkvoorbereiders hebben dan ook een nauw contact met de 1e project monteur.

Geen dag is hetzelfde
Wat het zo leuk maakt om werkvoorbereider bij Markhorst te zijn? Geen dag is hetzelfde. Je werkt steeds aan andere projecteten en met verschillende monteurs. Met zo’n 8 tot 10 projecten waar je tegelijkertijd mee bezig bent, zit je nooit stil. En heb je dat weer gezien? Dan ben je ook regelmatig te vinden op de bouw om even te horen hoe het gaat. Dit doen onze werkvoorbereiders niet zomaar… Zo willen ze het goede contact met de monteurs onderhouden.

Er komt meer bij kijken
Net zo belangrijk als de start van een project, is het einde van een project. De werkvoorbereiders leveren ook nazorg. Dat wil zeggen dat de revisie wordt opgemaakt die bestaat uit keuringsrapporten, tekeningen, groepsverklaringen en handleidingen. Maar een werkvoorbereider is pas écht voldaan als projectleider, 1e projectmonteur en klant tevreden zijn.