Mark your career! / in gesprek met Hannie Baken

17 november 2022

Met een achtergrond als architect is Hannie Baken inmiddels alweer bijna 7 jaar werkzaam bij Markhorst in een écht spilfunctie: ze verzorgt de kopersbegeleiding. Dat doet ze met tomeloze inzet en enthousiasme. Uit ervaring weten we dat je met Hannie goede gesprekken kunt voeren. Dit op inhoud én in informele zin. Ze is binnen Markhorst namelijk ook een aanspreekpunt voor het reclamebureau. Ditmaal schoof ze niet bij ons aan voor het periodieke marketingoverleg, maar voor een gesprek over de kopersbegeleiding binnen Markhorst.

“Mijn achtergrond als architect kent voor de kopers twee grote voordelen: ik bekijk een vraagstuk niet technisch, maar veel meer vanuit esthetisch en praktisch oogpunt. De techniek laat ik graag over aan mijn technische collega’s, ofwel de andere Connectors binnen Markhorst. Ik laat dat ook altijd duidelijk blijken en kopers zien ook direct de toegevoegde waarde: we brengen functionaliteit, esthetiek en techniek in een handomdraai bij elkaar. Overal stopcontacten aanbrengen in de wanden is een optie, maar ik kijk liever naar waar ze nodig zijn. Dat doe ik door de koper vragen te stellen, maar natuurlijk ook op basis van mijn ervaring. Of neem verlichting: het is zo enorm belangrijk om overal te beschikken over de gewenste hoeveelheid licht. Je moet hier in een vroeg stadium al heel concreet over nadenken. Technisch is bijna alles mogelijk en vanuit dat oogpunt ga ik dan ook aan de slag met de koper.”

Werken bij Markhorst

We hoeven je niet te vragen of werken bij Markhorst leuk is, je zit er immers al ruim 7 jaar. Helemaal op je plek dus? “Werken bij Markhorst is hartstikke leuk, vooral omdat we een echt familiebedrijf en mooi team zijn. Als bedrijf hebben we de afgelopen jaren ook enorme stappen gemaakt en recent hebben we een compleet nieuwe werkomgeving gerealiseerd. We zijn als bedrijf helemaal klaar voor de dag van morgen. Verder is mijn ‘job’ ook lekker flexibel. Ik ben getrouwd, woonachtig in Dommelen én moeder van twee tieners. Een zekere mate van flexibiliteit is op sommige momenten dan best handig. Want de kopersbegeleiding binnen Markhorst is echt volledig mijn ding. Enerzijds ligt er dan ook veel op mijn schouders, maar anderzijds kan ik alles ook volledig op mijn manier invullen. Dat past ook goed bij me. Ik ben een aanpakker en doorpakker.”

“De Connectors van Markhorst vormen echt een team. We zijn een fijne familiaire en laagdrempelige club en tegelijk is de ambitie groot. Dat zie je ook aan de stappen die we continu blijven maken als bedrijf.”

Toegevoegde waarde

“Met onze kopersbegeleiding leveren we maatwerk, echt maatwerk. Want de wens van de koper staat volledig centraal en daar geven wij vervolgens ook invulling aan. Het vertrekpunt is de ‘basis’ verkooptekening van de aannemer en daar maken we uiteindelijk graag een passende woning van voor de koper. Een woning waarin alle wensen zijn verwerkt. Daar zit het verschil. Natuurlijk zijn er vandaag de dag steeds meer bouwconcepten vanuit de aannemer, waarbij een koper wel de mogelijkheid heeft om een woning anders in te delen of uit te bouwen. Maar bij ons is het vertrekpunt altijd de wens van de koper, in de wetenschap dat we uiteindelijk woongenot willen creëren. Dit in de vorm van functionaliteit en comfort. Daarbij bouw je -in principe- één keer een huis, dus alles doet een koper voor het eerst. Voor mij ligt dat anders, ik ben daar dagelijks mee bezig. Ik probeer de koper dan ook mee te nemen in het proces van functioneel en praktisch denken en maak daarbij zoveel mogelijk gebruik van mijn ervaring. Op deze manier levert Markhorst echt toegevoegde waarde.”

“Met onze kopersbegeleiding zijn we altijd succesvol ongeacht het budget van de koper. De ene keer weten we te besparen door praktisch te denken en op een ander moment laat het budget het toe om het wooncomfort net naar een wat hoger niveau te tillen. In beide gevallen zeg ik: missie geslaagd.”