Keuringen

Meten is weten. Markhorst Elektro kan uw elektrische installatie NEN 1010 en NEN 3140 keuren en certificeren. U tevreden, verzekering tevreden!

Verzekeringsmaatschappijen eisen steeds vaker de periodieke keuring van elektrische installaties. Dat dient te gebeuren om de veiligheid ervan te kunnen waarborgen. Markhorst Elektro kan voor uw installatie de nodige keuringen uitvoeren die voldoen aan de eisen van uw verzekering.

Onze keurmeesters zijn gecertificeerd opgeleid en hun kennis wordt regelmatig getoetst. Zij voeren onder andere NEN 1010 en NEN 3140 keuringen uit, bedoeld voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woningen, gebouwen en infrastructuur. Deze keuringen zijn vaak verplicht voor bedrijven. Wij inspecteren, adviseren, en herstellen daar waar nodig. Uiteraard zorgt Markhorst ook voor uw certificering.

 

Keuringen bedrijven

Voor bedrijven is het tegenwoordig vaak verplicht om hun elektrotechnische installaties te laten keuren, bijvoorbeeld NEN 1010 en NEN 3140. Wij keuren een installatie eerst visueel en voeren vervolgens verschillende metingen uit. Zo zorgt een thermografische meting er bijvoorbeeld voor dat u preventief rekening kunt houden met oververhitting. Daardoor voorkomt u dat er brand uitbreekt.

Op basis van deze metingen krijgt u een adviesrapportage. Eventuele gebreken kunnen wij voor u herstellen. Na goedkeuring ontvangt u een rapportage die u aan uw verzekeringsmaatschappij kunt overhandigen. De geldigheid van een rapport is afhankelijk van de risicoklasse. Wij kunnen uw certificaten ook periodiek toetsen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Keuringen particulieren

Is de elektrische installatie in uw woning nog veilig? Naast bedrijven voeren wij ook voor particulieren periodieke of eenmalige keuringen van elektrotechnische installaties uit. Voor uw woning is een dergelijke keuring geen verplichting vanuit verzekeringsmaatschappijen, maar een geruststelling voor uzelf.

 

Markhorst biedt particulieren de zogenaamde profcheck in vier categorieën, afhankelijk van het aantal groepen in uw meterkast. Tijdens een profcheck nemen wij uw installatie grondig onder de loep om deze preventief te keuren en in te grijpen daar waar nodig. Wij kijken of alles naar behoren werkt, of er geen losse draden zitten, en of de rookmelders nog werkzaam zijn. Daarop ontvangt u een rapportage met de meetwaardes, waarin we advies uitbrengen over de te nemen maatregelen. Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag direct uw eigen profcheck aan!